KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Küre ilçesine bağlı İmralı köyündeki mezarlıkta bulunan kemik parçalarının, bir hafta önce mezarından çıkarılarak kaybolan Abdurrahman Karagöz'e ait olup olmadığının belirlenmesi için adli tıp raporu bekleniyor.

Köy muhtarı Yaşar Güleryüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 26 Ekim'de defnedilen Karagöz'ün cenazesinin mezarından çıkarılarak kaybolması, mezarlığın çevresinde kefen ve kemik parçalarına, dikenli tellerde bozayı kılları ve ayak izlerine rastlanmasının ardından köyde panik havasının sürdüğünü söyledi.

Cenazenin aramalara rağmen bulunamadığını belirten Güleryüz, şunları kaydetti:

"Geçen cuma, bize yakın Bürüm köyünde cenaze vardı. Bu cenazeye katılan vatandaşlarımız dönüşte, dedelerine dua etmek üzere köyümüzün mezarlığına uğruyor. 26 Ekim'de defnedilen Abdurrahman Karagöz'ün mezarının ayak kısmından açık olduğunu gören vatandaşlarımız bana haber verdi. Ben de jandarmayla olay yerine gittim. Kastamonu Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri de mezarlığa gelerek incelemelerde bulundu ancak aramalara rağmen cenaze bulunamadı.

Mezarlık çevresinde bulunan kemik parçalarının merhuma ait olup olmadığının belirlenmesi için adli tıp raporunu bekliyoruz."

 

Köy halkı olarak zor günler geçirdiklerini aktaran Güleryüz, daha önce benzeri bir durumla karşılaşmadıklarını vurguladı.

"Ayı korkusuna hayvanlar merada otlatılamıyor" diyen Güleryüz, "Sadece hayvanları olanlar değil, diğer vatandaşlarımız da aynı şekilde tedirgin, köy içinde birbirlerine oturmaya gidemiyor. Yetkililerimizden ayıların avlanmasını ya da doğaya yiyecek bırakılarak yerleşim yerinden uzağa çekilmesini istiyoruz. Yani şu an ölümüz de dirimiz de tehlikede" değerlendirmesinde bulundu.

Küre ilçesinde 19 Aralık'ta mezarından çıkarılan Abdurrahman Karagöz'ün cenazesi kaybolmuş, mezarlığın çevresinde kefen ve kemik parçalarına, dikenli tellerde bozayı kılları ve ayak izlerine rastlanmıştı.