Türkiye’nin kanayan yaralarından biri olan kayıp çocuklar, alışveriş poşetlerinde aranıyor. Onur Market ve Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) işbirliğiyle hayata geçirilen projede, kayıp çocuklar 3 milyon adet Onur Market alışveriş poşetinde aranıyor ve ailelere bilinmesi gereken 10 önemli kural hatırlatılıyor.

Her yıl birçok çocuk kayboluyor. Onur Market, toplumun dikkatini kayıp olgusuna çekerek bilinç arttırmak için Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) ile birlikte önemli bir projeye imza atıyor. Proje kapsamında hazırlanan 3 milyon adet poşet, kayıp çocukları aramakla birlikte aileler için de çok önemli mesajlar içeriyor.

Müşterisi olan milyonlarca anne-babayı bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi ve bu konudaki sosyal duyarlılığı arttırmayı amaç edinen Onur, kayıp çocuklarla ilgili sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında 76 Onur Market’te alışveriş poşetleri üzerinde 5 kayıp çocuğun fotoğrafı, nerede ne zaman kayboldukları bilgileriyle birlikte, ailelerin çocuklarının kaybolmasına karşı dikkat etmesi gereken 10 kural yer alıyor.

ÇOCUKLAR KAYBOLMASIN, AİLELER ÜZÜLMESİN

Çocukların kaybolmalarını önlemeye ve “Kaybolan Çocuklar” gerçeğine ilişkin bireysel ve toplumsal duyarlılığa dikkat çekmeyi amaçlayan Onur Market, tüm anne ve babaları bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi misyon edindi. Çocukların kaybolmamaları için anne-babaları duyarlı olmaya çağıran Onur Market, insertlerinde, web sitesinde, sosyal medya kanallarında ve mağazalarında kullanılan market poşetlerinde, kayıp çocuk fotoğraflarını ve tüm anne babaların bilmesi gereken 10 önemli kuralları duyurarak, müşterilerini de bilinçlendiriyor.

KAYBETTİKLERİ YAKINLARINI MİLYONLARCA POŞETTE ARIYORLAR

Anne-babalar olarak çocuklarımıza kaybolmaları halinde neler yapması gerektiğini öğretmemiz ve çocuklarımızı bilinçlendirmemiz gerektiğini ifade eden Onur Market Ceo’su Cemal Özen; “Bilinçli anne ve babalar olarak çocuğunuza anlatmanız gereken en önemli şey çocuğunuz kaybolduğunda yapacağı hiçbir şeyin ayıp olmadığı ve çığlık atması gerektiğidir. En önemlisi ebeveynler olarak bizler de bilinçli olmalıyız. Başımıza gelmez demeden, böyle bir durumla karşılaşmamız halinde yapmamız gerekenler hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Onur Market olarak hayati önem arz eden bu konuda topluma bilgi vermek istedik. Çocukları kaybolan ailelerin umudu olmak amacıyla kayıp çocukların fotoğraflarını ve en etkili 10 önemli kuralı market poşetlerine basmaya karar verdik. Bir nebze de olsa, toplumun dikkatini çekmek, toplumu bilinçlendirmek istedik” dedi.

Tüm imkânlarını seferber ettiği bu proje ile Onur Market, çocuklarımızı tehdit eden bu sorunun çözümüne yönelik olarak fark yaratacak uygulamaları ve mesajları ile üzerine düşen sosyal sorumluluğu yerine getiriyor.

Proje kapsamında çocukların kaybolmasını önlemek amacıyla önemli kurallar olduğu vurgulandı. Çocukların kaybolmasının engellenmesi adına önemli kurallar şu şekilde sıralandı:

"- Çocuğun kimlik kartını yanında taşıması, kimlik kartı taşıyamayacak yaşta ise kimlik bilgilerini künye gibi takmasının sağlanması

- Kaybolduğunda dönmesi gereken adresi ve araması gereken telefon numaralarının öğretilmesi

- Ebeveynlerin çocuklarının arkadaşlarının adını ve telefon numaralarını öğrenmesi

- Çocuğun son olarak ne giydiğinin bilinmesi

- Daima çocuğun son fotoğrafının bulunması, gerektiğinde DNA karşılaştırılması için çocuğun saç teli örneğinin ve parmak izinin olması".