SİVAS (AA) - Sivas'ın Ulaş ilçesinde Kaymakam Yusuf Cankatar ve Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, kar yağışı sonrası yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Cankatar ve Göçgün, Tecer Dağı yakınlarındaki araziye yem bırakarak, kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarına destek oldu. 

Göçgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde etkisini gösteren kış şartlarının yaban hayatını da olumsuz etkilediğini söyledi.

İlçenin yaban hayatı açısından zengin olduğunu dile getiren Göçgün, "Buradaki hayvanları korumak, onlara destek olmak ve ayakta kalmalarına yardımcı olabilmek için çalışıyoruz. Doğa bilincini oluşturmaya, yaban hayvanlarının korunmasının önemini insanlara anlatmaya dayalı bir faaliyet yaptık" dedi.

Bölgede ayı, vaşak, yaban domuzu, kurt, tavşan, keklik, yaban ördeği ve kazı gibi hayvanların bulunduğunu aktaran Göçgün, yemleme faaliyetlerini, yaban hayvanlarının kar nedeniyle yiyecek bulamadığı dönemlerde yaptıklarını belirtti.

Göçgün, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ulaş Tarım İşletmesinden de yardım alarak rutin şekilde yemleme çalışması yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaymakam Cankatar da yemleme çalışmasının belediyenin öncülüğünde yapıldığını, kendisinin de destek olmak amacıyla bu faaliyete katıldığını söyledi.