KAYSERİ (AA) - Kayseri'de beşincisi düzenlenecek mobilya fuarı, çarşamba günü kapılarını açacak. 

TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bir otelde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenecek fuarın hazırlıklarının tamamlandığını belirtti. Fuarda 144 firmanın ürünlerini sergileyeceğini dile getiren Ersözlü, şu bilgileri verdi:

"Türk mobilya sektörünün Anadolu'daki en büyük fuarı açılıyor. Bu yıl da yine iyi bir katılım var. 5 yıldır her sene fuarımız giderek büyüyor. Bu yıl da farklı ülkelerden fuarımıza katılımlar olacak. Fuara ülkemizden 40'ın üzerinde önemli marka katılacak. Kayseri'nin en önemli üreticileri, İstanbul'dan, Hatay'dan, Bursa'dan, Adana'dan üreticiler Kayseri Mobilya Fuarı'nda olacak. Bu yıl fuarda 144 firma ve 430'un üzerinde marka yerini alacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi önemli ticari bağlantıların yapılacağı fuar haftasında, sektörün kalbi Kayseri'de atacak. Fuara 20 bin metrekarelik kapalı alanda hazırlandık."

Fuara geçen yıl önemli katılım olduğunu anlatan Ersözlü, "Bu yıl fuara 50 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz, bunu yakalayacağımızı umuyoruz" dedi.

Toplantıya, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mahmut Alak ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katıldı.

Kayseri Sanayi Odası, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Marangozlar, Mobilyacılar ve Döşemeciler Odasının işbirliğiyle TÜYAP çatısı altında Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde 22-26 Nisan'da gerçekleştirilecek fuarda, ev mobilyaları, dekorasyon üniteleri, mutfak ve banyo mobilyaları sergilenecek.