KAYSERİ (AA) - Kayseri'de "Keşfedilmemiş Litvanya" konulu fotoğraf sergisi sanat severler ile buluştu. 

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, bir alışveriş merkezindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, Litvanya ve Kayseri arasındaki ilişkileri artırmak için çeşitli temaslarda bulunduklarını söyledi.

Kayseri'nin, çok büyük turizm ve ticaret potansiyeli olan bir şehir olduğuna dikkati çeken Bruzga, "(Türkiye) Doğal ve kültürel olarak çok güzel bir ülke. Litvanyalı turistler Türkiye'yi çok seviyor ve sık bir şekilde Türkiye'ye geliyor. Türklerin de Litvanya'ya gelmesi için ülkemizi tanıtmak istiyoruz. Bunun için de Litvanya'yı tanıtan fotoğraf sergisi açtık. Bu küçük sergi, Litvanya'nın doğal ve kültürel güzelliklerini, turizm alanlarını anlatıyor" diye konuştu.

Sergiyi, daha fazla kişiye ulaşabilmek için alışveriş merkezinde açtıklarını belirten Bruzga, Litvanya'nın 3 milyon nüfuslu küçük bir ülke olmasına rağmen çok önemli turizm ve turist potansiyeli bulunduğunu vurguladı.

Litvanya'nın gölleri ve doğal güzellikleri ile ünlü bir ülke olduğunu kaydeden Bruzga, "Bol oksijeni olan, yeşilin her tonunun olduğu, sıcak insanlara sahip bir ülkeyiz. Litvanya'ya gelecek turistler mutlaka güzel zaman geçirecektir ve bir sefer gelen mutlaka tekrar gelmek isteyecektir. Türkiye ile ilişkilerimizi daha fazla geliştirmek için iki ülke insanlarının karşılıklı ziyareti artırması gerektiğine inanıyoruz. Türkleri ülkemize bekliyoruz. Memnun kalacaklarına da eminiz" ifadelerini kullandı.

Açılışına Kayseri Vali Vekili Erdoğan Aygenç'in de katıldığı ve yaklaşık 50 fotoğrafın yer aldığı "Keşfedilmemiş Litvanya" konulu fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.