KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bir kadının, dolandırıcıların hesabına para yatırmasını son anda polis önledi.

Alınan bilgiye göre, kendisini polis olarak tanıtan kişi, Fatma K'yı (52) telefonla arayarak banka hesap bilgilerinin terör örgütünce ele geçirildiğini söyledi.

Parasının başkaları tarafından çekileceğini iddia eden dolandırıcı, Fatma K'dan hesabındaki 37 bin lirayı çekerek söyledikleri banka hesabına yatırmasını istedi. 

Fatma K'dan konuşma esnasında telefonunu kapatmamasını isteyen dolandırıcı, bu şekilde 46 kişiyi kurtardıklarını anlattı. Zanlı, Fatma K'dan kimseye haber vermeden parasını çekmesini talep etti.

Zanlının, kimlik ve hesap bilgilerini tek tek söylemesi üzerine korkarak panikle telefonu kapatan Fatma K, durumu oğluna ve polise bildirdikten sonra parayı yatırmak üzere banka şubesine gitti.

Bankada Fatma K'yı bekleyen polis ekipleri, kadını ikna ederek parayı yatırmasını önledi. 

Fatma K, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini polis olarak tanıtan kişiye inandığını ve para yatırmak üzere bankaya gittiğini söyledi.

Oğlunu arayarak durumu anlattığını belirten Fatma K, "Daha sonra 155 Polis İmdat hattını arayıp hesabımın ele geçirildiğini öğrendiğimi, bankaya para çekmeye gittiğimi söyledim ve telefonu kapattım. Bankaya gittiğimde beni gerçek polisler karşıladı. Dolandırılmaktan son anda kurtuldum" diye konuştu.