KAYSERİ (AA) - Kayseri Müftülüğü tarafından toplanan yardımlarla Gana'da 35 su kuyusu açtırılacak.  

İl Müftü Vekili ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Şube Başkanı Galip Koçer, makamında düzenlediği basın toplantısında, 2012 ve 2014'teki kurban bayramlarında Gana'yı ziyaret ettiğini ve burada içme suyu ihtiyacı olan bölgelerde incelemelerde bulunduğunu söyledi. 

Gana’nın başkenti Akra'da imam hatip Abdulkarim Seidu Zakariya ile tanıştığını anlatan Koçer, "Zakariya'nın ricasıyla orada su kuyusu açtırmak üzere faaliyete başladık. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğünden bir kişi ile su kuyusu açılacak yerlerin tesbiti için Gana’ya gittim. Bole bölgesinde kuyu açılacak yerleri bizzat gördük. Daha başka yerlerin de büyük ihtiyacı olduğunu tesbit ettik" diye konuştu.

Koçer, burada Türkiye'nin Akra Büyükelçisi Nesrin Bayazıt'ı da ziyaret ederek, açacakları su kuyularından bahsettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gana’da su kuyusu açtırmak üzere vakfımızın ve valiliğimizin izniyle camilerimizden yardım topladık. Bu konuya halkımız da büyük ilgi gösterdi. 12 kişi özel kuyu açtırmak istedi. Bunun yanında camilerimizden ve hayırseverlerden 176 bin lira yardım toplandı. Yapılan yardımlar soncunda belirlediğimiz 35 yere Gana'da su kuyusu açacağız. Vatandaşlarımızın yardımları devam ettikçe açacağımız kuyu sayısı da artacaktır."