KAYSERİ (AA) - Kayseri'de yağmurla birlikte toprak zeminin yumuşaması nedeniyle yaklaşık 3 metre çapındaki kaya, bir evin önündeki kömürlüğün üzerine düştü.

Kocasinan ilçesi Argıncık Camikebir Mahallesi'nde gecekonduda yaşayan Mehmet Çağılişlek (44), geçtiğimiz yağmurun ardından tepeden kopan büyük bir kaya parçasının evlerinin önünde bulunan kömürlüğün üzerine düştüğünü söyledi.

Oğlunun çok kısa bir süre önce kömürlüğe motosikletini bırakıp çıktığını belirten Çağılişlek, "Oğlum iki dakika daha kalsaydı kaya onun üzerine düşecekti. Allah çocuklarımı korudu" dedi. 

Kayanın kömürlükle birlikte evlerinin ikinci katına çıkan merdiveni de yıktığını anlatan Çağılişlek, şunları kaydetti:

"Kömürlükten yakacak alamıyoruz. Bu aralar havalar da soğuk. Komşulardan biraz kömür aldım. Onunla ısınıyorum. Evimize çıktığımız merdiven de yıkıldı. Tahta merdivenle ikinci kata çıkıyoruz. Eşim dizinden ameliyat oldu. Kızım da omuriliğinden ameliyatlı. Bu merdivenden inip çıkamıyorlar. Kayseri'nin orta yerinde mağdur olduk. Kayanın kaldırılması için Kocasinan Belediyesine gittim. Onlar beni Özel İdare'ye yönlendirdi. Özel idare de tekrar belediyeye... Belediyeden görevliler bir kez geldiler. Fotoğraf çekip gittiler.  Herhangi bir sonuç alamadık. Normal yaşamımıza dönmemiz için bu kayanın buradan kaldırılması gerekiyor. Yetkililerden bizi duymasını istiyoruz."