KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Hastanesi acil servis sorumlusu Prof. Dr. Adnan Öztürk, "Sağlık personeline yönelik saldırıların önlenmesini bütün idarecilerden, Sağlık Bakanlığından özellikle de yeni kurulacak hükumetten istiyoruz. Öldükten sonra 'Vah iyiydi, bizim kahraman doktorumuz, şehit doktorumuz' demek o insanı geri getirmeyecektir. Tedbiri önceden almak gereklidir" dedi.

Öztürk, acil servis önünde yaptığı açıklamada, dün akşam çocuk acil servisinde görev yapan nöbetçi doktor ve asistanların hasta yakınlarının sözlü saldırısına maruz kaldığını hatırlattı. 

Hastalarıyla ilgilenilmediğini öne süren 3 kişinin, biri kadın 6 doktor ve asistanı küfür ve tehditlerle korkutarak sindirdiklerini belirten Öztürk, "Bu sözler size, bana söylense görev yapmanız mümkün değildir. Bunları doktor arkadaşlardan dinleyince ürperdim" dedi. 

Öztürk, olayın başlangıcında doktorların ciddi bir hatalarının ve kötü niyetlerinin olmadığını vurgulayarak, "Biz burada çocukların sağlığına kavuşması için çalışan bir ekibiz. Hiç kimsenin ırkına, cinsiyetine, siyasi düşüncesine veya diğer özelliklerine bakmadan görev yaparız. Buraya gelen hastaların da geri çevrilmesi ve buradan kovulması söz konusu değildir" ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Öztürk, bir kağıda not ettiği, saldırganların ölüm tehditleri içeren sözlerini de okudu. 

Daha önce hastane ve üniversite idaresine birçok defa çocuk acil servise polis noktası kurulması için talepte bulunduklarını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Burada fiili bir saldırı olmamıştır ama çok ağır sözel saldırı olmuştur. İdare buraya özel güvenlik görevlisi koyarak biraz yasak savıyor. Ancak siz de biliyorsunuz özel güvenlikçiler halk tarafından ciddiye alınmıyor. Burada hiçbir art niyeti olmayan doktor arkadaşlara bir saldırı yapılmış. Bu saldırıya tepkinin sadece kınamalarla kalmamasını istiyoruz. Sağlık personeline yönelik saldırıların önlenmesini bütün idarecilerden, Sağlık Bakanlığından özellikle de yeni kurulacak hükumetten istiyoruz. Öldükten sonra 'Vah iyiydi, bizim kahraman doktorumuz, şehit doktorumuz' demek o insanı geri getirmeyecektir. Tedbiri önceden almak gereklidir."

Kayseri'de 3 yaşındaki hasta çocuğun yakınları, kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle hastanedeki doktorları ölümle tehdit ederek acil servisin çalışmasını engellemiş, polis tarafından gözaltına alınan baba Cemal Y. ile beraberindekiler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.