KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde ülke genelinde artan terör saldırıları nedeniyle "teröre lanet yürüyüşü" düzenlendi.

Belediye binası önünde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayrakları, terörü lanetleyen slogan ve tekbirler eşliğinde Palas Mahallesi Meydanı'na yürüdü.

 Meydanda toplanan vatandaşlar şehitler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okudu. 

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, burada yaptığı konuşmada, terörü lanetleyerek, "Bu birlikteliğimiz olduğu sürece bizi kimse yıldıramaz. Çanakkale'de 250 bin şehit vermiş bir milletin evlatları ve torunlarıyız. Allah'ın izniyle bu yolda şehit olur, bu memleketi en güzel hale getiririz" diye konuştu. 

Yürüyüşü organize eden Engin Toy ise konuşmasında terörü lanetleyerek, "Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece Türkiye Cumhuriyeti'ni kimse yıkamayacaktır ve yıkmaya da cesaret edemeyecektir. Bugün Sivas’ta baba ocağına terörün lanetli gölgesi düştüyse, bugün Diyarbakır’da bayraklar tabutlara sarılıyorsa bu sadece Sivas’ın, Diyarbakır’ın değil bütün ülkemizin acısıdır" şeklinde konuştu. 

Yürüyüş araçlarla düzenlenen konvoyun ardından sona erdi.