KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, 20 kilo 556 gram eroin ve 79 kilo 780 gram esrar ele geçirildi, olaylarla ilgili 4 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Kayseri-Malatya karayolunda, Malatya istikametinden gelen bir otomobili şüphe üzerine durdurmak istedi.

Araçta bulunan kişiler polisleri fark ederek Pınarbaşı ilçesi istikametine kaçtı. Sakaltutan köyü yakınlarında çamura saplanmış ve terk edilmiş vaziyette bulunan araçtaki aramada 26 kilo 180 gram esrar ele geçirildi.

Uyuşturucu madde naklinde söz konusu araca öncülük yaptığı belirlenen başka bir araçtaki şüpheliler de "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Kovalamaca sonucu Pınarbaşı girişinde durdurulan araçta 53 kilo 600 gram esrar bulundu. Araçtaki H.C. ve B.E, gözaltına alındı. 

Bir başka operasyonda ise ihbar üzerine Kayseri-Sivas karayolunda durdurulan 2 araçta arama yapıldı. Aramada, 20 kilo 556 gram eroin ile 580 paket kaçak sigara ele geçirildi. Araçlardaki E.K. ve N.Ü. gözaltına alındı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.