KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Abdullah Gül Üniversitesine yurt yapmak için yıkımına başlanan askeri lojmanın bitişiğindeki 8 katlı apartmanda oturanlar tahliye edildi. 

Sivas Caddesi'nde bulunan askeri lojmanın yıkımı sırasında bitişiğindeki 8 katlı Yücel Apartmanı sakinleri, 155'i arayarak binalarının sallandığını ve duvarlarda çatlaklar oluştuğunu söyledi. 

Haber verilmesi üzerine binaya giden mühendislerin durumun tehlike arz ettiği belirtmesi üzerine, bina sakinlerini tahliye edildi.

Yaklaşık 30 yıldır Yücel Apartmanı'nda oturduğu belirten Mehmet Köksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada yıkımın ilk günlerinde bir sorun olmadığını ancak büyük iş makinelerinin yıkıma dahil olmasıyla binanın sallanmaya başladığını ve duvarlarda çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Daha önce belediyeye başvurduklarını ve inşaatın mühürlendiğini belirten Köksoy, "Mührü tekrar açmışlar. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Tekrar bina sakinleri olarak dilekçe verdik ama şimdi polis geldi. Polis dairelerin durumuna baktı, belediyeden mühendis istedi. O oturulabilir derse oturacağız. Yoksa şu kış günü nereye gideceksek Allah bilir" diye konuştu.