KAYSERİ (AA) - Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Boydak Holding bünyesindeki fabrikalarda çalışan bazı işçilerin dün "düşük zam" eylemi yapmalarına ilişkin, "Şu anda fabrika normal seyrine dönmüş durumda, bugün bir eylemlilik söz konusu değil, herkes işinin başında" dedi.

Aslan, Öz Ağaç-İş Sendikası Kayseri Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, eylemi duyar duymaz işçilerle görüşmek için Kayseri'ye geldiğini belirtti.

Bugün fabrikada işçilerle yaptıkları toplantının verimli geçtiğini aktaran Aslan, şöyle devam etti:

"Toplantıyı tezgahın başında yaptık. Toplu iş sözleşmesi ve müzakerelerinde süreç devam ediyor. Sürecin bittiğine dair yüzde 3+3 zam alındığına dair iş yerlerinde sendika ve işverenin dışında bir kısım haberlerin yayıldığını tespit ettik. Bu haberleri alan işçi arkadaşlar doğal olarak 'bu zamma tepki koyduklarını' ifade etti bize. Esas tepkimiz buna dedi. Biz de bunun doğru olmadığını, müzakere sürecinin devam ettiğini, henüz bir anlaşmanın söz konusu olmadığını ifade ettik. Bu eksik bilgiyi anlatmış olduk. Bunun üzerine işçi arkadaşlar 'tamam' dedi. Hep beraber mutlu bir sona ulaşırız diye ümit ediyorum. Şu anda fabrika normal seyrine dönmüş durumda, bugün bir eylemlilik söz konusu değil, herkes işinin başında. Konuya biz sendika olarak hakimiz, konunun üzerindeyiz, takip ediyoruz. İnşallah en güzel sonuçlara ulaşacağımızı da ümit ediyoruz."

Sendikayla işveren arasındaki görüşmenin olumlu sonuçlanması için çalıştıklarını vurgulayan Aslan, "Biz işverene sendika olarak yüzde 30'luk zam teklifiyle gittik. İşveren kamuoyunda da bilindiği gibi işveren yüzde 3+3'lük bir teklifiyle geldi. Sonuçta bu müzakeredir. Aklı selimi hekim kılarak, biz müzakere yeteneğimizi ortaya koyup makul bir yerde buluşacağımızı ümit ediyoruz" diye konuştu.

İşçilerin dün yaptıkları eylemle alakalı olarak işten çıkarılamayacağını aktaran Aslan, "İşçiler kenetlenmiş durumda. Bu kenetlenme umarım başarı getirir. Bu olayla ilgili hiçbir arkadaşımızın burnunun kanaması söz konusu değildir" dedi.

Dün Boydak Holding bünyesindeki fabrikalarda çalışan bazı işçiler, sendika ile işveren arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 6'lık zam anlaşması yapıldığı iddiası üzerine iş bırakma eylemi yaparak, holding binasına yürümüştü.