KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ekonomik paketlerden Hükümetin bundan sonraki süreçte sanayiye daha fazla destek veren anlayış içerisinde çalışmalar yapacağının sinyallerini aldıklarını söyledi.  

Boydak, KAYSO Aralık ayı olağan meclis toplantısında, yönetim olarak hassas bir çalışma yaparak 2015 yılı bütçesini hazırladıklarını, 3 milyon 850 bin liralık bütçeyi meclisin onayına sunacaklarını söyledi.

Hükümet tarafından iki yeni ekonomik paket açıklandığını hatırlatan Boydak, "Bu paketlerin içeriğine baktığımız zaman gerçekten de ülkemiz sanayisi ve ticaretinin ihtiyaç duyduğu hususlar olduğu gibi geleceğe yönelik de iyi planlamalar olduğunu gördük. Sanayi tarafından baktığımız zaman da özel sektörün Türk ekonomisinin önemli bir ögesi olacağını görmekteyiz. Yapılan ekonomik paketlerle hükümetimizin bundan sonraki süreçte sanayimize daha fazla destek veren anlayış içerisinde çalışmalar yapacağının sinyallerini almış olduk. KAYSO yönetimi olarak alınan kararları yakın takipte olacağız" diye konuştu. 

Geçen hafta piyasada yaşanan dalgalanmalara dikkati çeken Boydak, şunları kaydetti:

"Rusya bölgesi ile kendimizi kıyasladığımız zaman arada normal olmayan farklar olduğu için bu durumun normal olduğunu düşünüyoruz. Kur farklarında nereden baksanız iki ülke arasında 10 kata yakın bir fark var. Dünya artık globalleşiyor. Dünyanın büyük ekonomilerinde yaşanan gelişmeler bizi haliyle etkiliyor. Bu dönemde emtia fiyatlarında petrol ve türevi ürünlerinin fiyatlarının piyasalarda aşağıya gelmesi Türk ekonomisi olarak bizim biraz daha nefes almamıza fırsat vermiş oldu. Türkiye’nin en önemli yapısal problemi olan cari açık konusuna katkı sağlamış oldu. Cari açıkta genel olarak baktığımız zaman 10 milyar doların üzerinde bir iyileşme beklendiği ifade ediyor. Bu da bizim ekonomimizin bir sigortası olacak."

Mecliste görüşülen 2015 yılı bütçesinin ülkenin hayrına olması temennisinde bulunan Boydak, 2016 yılından itibaren ülke olarak tekrardan hızlı büyüme dönemine geçilmesi gerektiğini, hükümet tarafından yapılacak mikro reformlarla da bunu başaracaklarına inançlarının tam olduğunu sözlerine ekledi.