SİVAS (AA) - Sivas'ta geçen hafta hemzemin geçitte meydana gelen kazada hayatını kaybeden 2 çocuğun anısına mahalle sakinleri raylara karanfil bıraktı.

Kazada yaşamını yitiren çocuklardan Samet Yılmaz'ın annesi Zekiye ve babası Hayati Yılmaz ile mahalle sakinleri, tarihi Kesik Köprü'den yürüyerek, kazanın meydana geldiği hemzemin geçide geldi.

Yılmaz çifti, burada oğlu Samet için gözyaşı döktü. Anne Yılmaz, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Başka Sametler ve Kadirler (Kadir Dökmetaş) gitsin istemiyorum. Ben anneyim, yüreğim yanıyor, başka annelerin de yüreği yanmasın, çözüm bulunsun" dedi. 

Hayati Yılmaz da "sözün bittiği yer" diyerek, kendisinin de işe gitmek için aynı köprüyü ve hemzemin geçidi kullandığını söyledi.

Yılmaz, güzergahta gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. 

Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Aydın Güler ise kazada hayatını kaybeden Kadir Dökmetaş ve Samet Yılmaz'a Allah'tan rahmet diledi.

Hemzemin geçitte bu tür kazaların sıkça yaşandığını belirten Güler, "40 yıllık bir mahallenin sesinin duyurulması ve sorunlarına çare bulunması için buradayız" dedi.

Güler, Karşıyaka Mahallesi ile kent merkezi arasında ulaşımı sağlayan köprü ve hemzemin geçitteki sorunun çözümü konusunda yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın da mahalleleri ve birçok yerleşim yerinin ulaşımını sağlayan tarihi Kesik Köprü'nün tadilatta olduğunu anımsatarak, bölgeye yeni bir köprü yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Konuşmaların ardından, kazada ölen Samet Yılmaz ve Kadir Dökmetaş anısına hemzemin geçide karanfil bırakıldı.

Karşıyaka Mahallesi ve civar köylerde ikamet eden vatandaşlar, tarihi Kesik Köprü'nün onarım çalışmaları nedeniyle şehir merkezine Esenyurt Mahallesi yakınlarındaki köprüden ulaşım sağlıyor.

Sivas'ta, 7 Mart'ta Malatya'dan Ankara'ya giden 4 Eylül Mavi Treni, tarihi Kesik Köprü yakınlarındaki hemzemin geçitte 35 AU 9672 plakalı motosiklete çarpmış, kazada Kadir Dökmetaş (15) ve Samet Yılmaz (15) olay yerinde hayatını kaybetmişti.