ANKARA (AA)- Etimesgut Belediyesi, Kazakistan’ın ünlü bestekarı Tattimbet Kazankapulı’nın 200. doğum yılı anısına, ilçedeki bir parka bestecinin adını verdi.

Etimesgut Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ahimesut Mahallesinde bulunan Tattimbet Kazankapulı Parkı'nın açılış töreni hakkında bilgi verildi.

Buna göre Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'in ev sahipliğini yaptığı açılışta TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Karagandı Eyalet Vali Yardımcısı Jandos Abişev, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda sivil toplum temsilcisi törende hazır bulundu.

Törende konuşan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel dünyanın her köşesinde yer alan kültür değerlerine sahip çıktıklarını kaydetti. Demirel, "Belediye olarak, bizim olana sahip çıkıyoruz. Onun yaşatılması için çalışıyoruz. Kazakistanlı besteci Tattimbet de Türk dünyasının önemli bir sanatçısıdır. Onun adının ilçemizde yaşatılması için bu parkımıza 'Tattimbet Parkı' adını verdik" ifadelerini kullandı.

Kendi kültürlerine sahip çıkmanın sorumluluğuna vurgu yapan Düsen Kaseinov ise Demirel'e Kazak kültürüne verdiği destek için teşekkür etti. Programda Ankara Vali Yardımcısı Jandos Abişev, Demirel'e Kazak geleneksel giysisi "çapan" giydirdi.