ANKARA (AA) - Ankara'nın Kazan ilçesinde boya imalathanesinde çıkan yangında iş yeri kullanılamaz hale geldi.

Fatih Mahallesinde Abdullah Kılıç'a ait yeni kurulan boya imalathanesinde tadilat çalışması sırasında spiral taşından çıkan kıvılcımların boya imalatında kullanılan kimyasal maddelerin olduğu varillere sıçraması sonucu yangın çıktı.

Yangını söndüremeyen iş yeri çalışanları, itfaiyeye haber verdi. Kazan ve Sincan'dan imalathaneye 6 itfaiye aracı sevk edildi. Yangın, ekiplerin çalışması sonucu söndürüldü.

Söndürme çalışmaları sırasında dumandan ve kokudan etkilenen iş yeri sahibine ve bir itfaiye erine ambulansta müdahale edildi.

İş yeri sahibi Abdullah Kılıç, Uşak'taki boya imalathanesini 2 gün önce Kazan'a taşıdıklarını belirterek, "Bayramdan sonra iş yerinin açılışını yapmayı planlıyorduk onun için binada tadilat çalışması sürüyordu. Çalışanlardan birisi spiral taş ile çalışırken çıkan kıvılcımlar boya imalatında kullandığımız varillere sıçradı ve yangın çıktı. Her şey 10 dakika içinde oldu. İçeride 250 ton boya ve ham madde vardı, yaklaşık 400 bin liralık zararım var" diye konuştu.

Kılıç, 20 yıldır esnaflıkla uğraştığını belirterek, "Bütün birikimimi kaybettim. Burayı çalıştırıp piyasaya olan borçlarımı ödeyecektim. Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. 6 çocuğum var ve evime ekmek götürecek param kalmadı" dedi.