ANKARA (AA) - Ankara'nın Kazan ilçesinde, ilkokul öğrencileri, operasyon bölgesindeki güvenlik güçlerine duygu yüklü şiir, mektup ve resimler gönderdi.

4. Ana Jet ÜS Komutanlığındaki Tahsin Şahinkaya İlkokulu'nda eğitim gören minikler, Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre ilçelerindeki asker ve polislere destek amacıyla annelerinin hazırladığı gıda kolilerinin içine vatan ve millet sevgisini anlattıkları şiir, mektup ve resimler koydu.

Dördüncü sınıf öğrencisi Burak Balıkçı, yazdığı mektupta güvenlik güçlerinin yaşadığı zorlukları bildiğini belirterek şöyle devam etti:

"Ben, Burak. Siz orada Türkiye için savaşıyorsunuz. Bu mektubu alırsan arkadaşlarına oku. Bu vatan için, Türk için moralinizi yüksek tutmaya ve düşmanı yurttan atmaya çalışın. Sakın yenilmeyin. Hem ben de orada yurt için savaşmak istiyorum. Burada, ne zorluklar çektiğinizi biliyorum. Verimli topraklarımızı düşmana bırakmayalım. Sonuna kadar arkanızdayız. Sakın pes etmeyin."

- "Askerler de etkilendi"

Okul Müdürü Sonay Demirel, Sur ve Cizre ilçelerinde terörle mücadele eden askerlerin moral ve motivasyonlarını artırmak için velilerin hazırladığı yiyeceklerle öğrencilerinin resim, şiir ve mektupları gönderdiklerini anlattı.

Desteklerinin yerine ulaştığını, Sur ve Cizre'deki bazı komutanlarının kendilerini arayarak teşekkürlerini ilettiklerini belirten Demirel, "Askerler, çocukların gönderdikleri resim, şiir ve mektuplardan çok etkilendiklerini ve duvarlarına, panolara bunları astıklarını, askerlerine okuduklarını ve çocukların ''Asla pes etmeyin'' sözünü akıllarından hiç çıkarmadıklarını söylediler. Vatan savunmasında mücadele veren askerlerimizin Allah, yar ve yardımcıları olsun" ifadelerini kullandı.