DİYARBAKIR (AA) - PKK'nın üst yapılanması KCK ana davasında, aralarında HDP'li 8 milletvekilinin de bulunduğu 190 sanıklı dosyada ifadeleri bulunan 8 "gizli tanık" dinlenecek.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK ana dava duruşmasına, tutuksuz sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatlarından Mesut Beştaş, dosyada sanık olarak bulunan HDP'li milletvekillerinin fezlekesinde "suçların sabit olduğu" yazılmasına tepki gösterdi. Beştaş, mahkeme heyetinin davadan çekilmesini aksi halde reddi hakim talebinde bulunacaklarını söyledi.

-8 gizli tanık dinlenilecek -

Savunmanın ardından mahkeme, sanık avukatlarının daha önce gizli tanıklara soru sormak istedikleri yönündeki talebini kabul ederek, dosyada gizli tanık olarak bulunan "Günışığı", "Papatya", "Mercek", "X", "Gülşah", "Toros", "Kar" ve "Padişah"ın dinlenilmesi için Adalet Bakanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne ayrı ayrı müzakere yazılmasına karar verdi.

Mahkeme, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok'un da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında yakalama kararını yinelerken, reddi hakim talebi kabul etmedi.

-İddianame -

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 190 sanık hakkında, "Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezası isteniyor.

Muhabir: Aziz Aslan