KAYSERİ (AA) - Kayseri'de kebap usta adayları, ustalık belgelerine kavuştu.

Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından kebap, pide ve lahmacun gibi "kapsam dışı meslek dallarında" ustalık belgesi olmayanlara yönelik sınav yapıldı.

Yazılı sınavda başarı gösterenler, Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezinde uygulamalı sınava tabi tutuldu. Sınava giren 4'ü kadın 45 kişi, kebap ve hamur işleri yaparak hünerlerini sergiledi. Kadın usta adaylarından da kimisi kebap yaparken kimisi katmer pişirdi.

Uygulamanın ardından başarılı olanlara ustalık belgesini veren Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, özellikle erkek ustalarla özdeşleşen kebap yapımında eğitim alan kadın ustaları tebrik etti.

Lokantacılığın dikkat isteyen ve özveri gerektiren bir meslek olduğunu ifade eden Köse, şunları kaydetti:

"Bu mesleğin eğitimsiz ve ustalık belgesi olmayan kişiler tarafından yapılmasına karşıyız. Bu nedenle Çıraklık Eğitimi Uygulaması Yapılmayan Meslek Dallarında Mesleki Belgelerin Verilmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında kapsam dışı meslek dallarında henüz belgesini almayan üyelerimiz ve çalışanlarına yönelik yazılı ve uygulamalı sınav düzenleyip, başarılı olanlara ustalık belgelerini vermekteyiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi özel bir günde belgesini alan ve iş yeri açma hakkı kazanan kadınlarımızı da onlara destek olan erkek üyelerimizi de tebrik ediyorum."