Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Organ Nakli Vakfı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen “Gençler Organ Bağışını Destekliyor” kampanyasına Keçiören Belediyesi de destek verdi. Kampanya kapsamında Ankara’nın 25 ilçesinde düzenlenen konferanslardan birisi de Keçiören Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Keçiörenli öğrencilerin katıldığı konferansta konuşan Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, slayt gösterimi eşliğinde organ bağışı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Türkiye’de 30 bin kişinin organ beklediğine dikkat çeken Kahveci, “Bu yıl 2 bin kişi organ beklerken hayatını kaybetti. Organ bağışı bekleyen hasta sayısı giderek artıyor. Türkiye’de şu anda, 22 bin hasta böbrek, 2 bin 200 hasta karaciğer, 3 bin 500 hasta kornea, 600 hasta kalp ve 60 hasta akciğer nakli bekliyor” dedi.

Her bağışın bir hayat kurtardığını vurgulayan Kahveci, “Düzenlediğimiz bu konferansların organ bekleyen insanlara umut olacağına inanıyoruz. Gençlerin konuya olan ilgisi organ bağışının aile içinde ve sosyal ortamlarda daha fazla konuşulmasında ve daha büyük kitlelere ulaşmasında etkili oluyor” mesajını verdi. Kahveci, gençlerin organ bağışı konusunda duyarlı olmasının toplumu da hareketlendireceğine inandıklarını kaydederken, konferanslar dizisini tüm Türkiye’ye yaymayı hedeflediklerini söyledi.