KONYA (AA) - Konya'da yapımı devam eden Kelebekler Vadisi Parkı içindeki mimarisiyle kelebeği anımsatan Aşkın Kanatları Müzesi'nde çalışmaların yüzde 90 tamamlandığı bildirildi.

Selçuklu Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yapısı itibarıyla Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Kelebekler Vadisi Parkı olması hedeflenen alandaki Aşkın Kanatları Müzesi çalışmalarında sona gelindi.

Çelik konstrüksiyon ve cam giydirme cephe kaplama sisteminin tamamlandığı Aşkın Kanatları Müzesi’nde gezinti yolları, yapay dağ ve şelale yapım çalışmaları devam ediyor. Dış peyzaj çalışmalarının başladığı bahçe kısmına şap atma işlemi bitirildi. Yalıtım işlemlerinin tamamlanmasının ardından alan, tropikal bitkiler için özel karışım toprak ile doldurulacak.

Müze inşaatında 630 ton çelik kullanılırken her biri farklı ölçülerde 1500 adet camın olduğu giydirme cephe kaplama sistemi uygulanıyor. Kelebeklerin yaşam alanlarının sağlanabilmesi için kullanılan malzemeler sayesinde sıcaklık ve yönlerini rahatça bulabilmeleri için özel ışık ortamları hazırlanıyor.

- 1 milyon kişi ziyaret edecek

Yaklaşık 7 bin 600 metrekare kullanım alanı bulunan Aşkın Kanatları Müzesi’nde kelebeklerin doğal yaşamlarının gözlemlenebileceği tropikal kelebek bahçesinin yanı sıra, aynı anda ziyaretçilerin koza oluşumlarını da izleyebilecekleri bölümler, tropikal bitki türlerinin yetiştirilebileceği üreme çiftliği, değişik böcek türleri ile ilgili görsel objelerin olduğu koza şeklinde dizayn edilmiş mekanlardan oluşan böcek müzesi, kelebeklerin yaşam döngüleri ile projeksiyonlu sunumlarının olacağı sinema salonu, müzeyi ve kelebekleri hatırlatan ürünlerin yer aldığı mağazalar, kafeteryalar yer alacak.

Farklı zamanlarda, değişik türlerde olmak üzere toplam 40 kelebek türünün yer alacağı Kelebek Müzesi’nde ziyaretçiler, 10 bin kelebeğin uçuşunu gözlemleyebilecek.

Ayrıca, dünya üzerinde yer alan tüm kelebek türleri müze içerisinde sergilenecek. Botanik bahçede ise tropikal menşeli 54 bitki türü yer alacak. Yaklaşık yüzde 90'lık kısmı tamamlanan ve yılda yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Kelebekler Vadisi’nde bölgesel kelebek türleri de açık alanda uçurulacak.