Kamu kurumları, Kamu niteliğinde meslek örgütleri, Mahalle muhtarları ve Sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleşen genel kurul toplantısında seçim heyecanı vardı.
Yaklaşık 2 yıldır Kent Konseyi Başkanlığını yürüten Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez’in aday olmayacağını açıklamasından sonra Genel Kurul üyelerinden Hasan Ehliz, Mustafa Çolakoğlu ve İbrahim Aköz Kent Konseyi Başkanlığı için aday olduklarının açıkladılar. Genel Kurul gündem gereği önce Sandık Kurulu Üyelerinin, daha sonra Başkanlık Divani Üyelerinin belirlenmesi ile devam etti. Buna göre Sandık Kurulu Üyeliklerine; Hüseyin Yıldızbaş, Emine Işık ve Mehmet Bayrakçı, Başkanlık Divanı Üyeliklerine de; Cengiz Orta, Ömer Sezer ve Recep Muğlu getirildi. Bu seçimden sonra Kent Konseyi Başkanlık seçimine geçildi.
Sandık Kurulu tarafından yönetilen ilk turda 3 aday için yapılan oylamada kullanılan 72 oydan; İbrahim Aköz 30, Mustafa Çolakoğlu 30 ve 11 oyu da Hasan Ehliz alırken bir oy da geçersiz sayıldı.
Kent Konseyi Çalışma yönergesi gereği en yüksek oy alan 2 aday için 2. tur oylama yapıldı.
2. tur oylamada kullanılan 70 oydan; İbrahim Aköz 39, Mustafa Çolakoğlu ise 31 oy aldı.
Seçim sonucundan bir dahaki mahalli idareler seçimine kadar görevi yürütecek Kent Konseyi Başkanı, Yunuskent Mahallesi Muhtarı İbrahim Aköz olarak Genel kurul tarafından belirlenmiş oldu.
Kent Konseyi Başkanlık seçiminden sonra yine mahalli idareler seçimine kadar görev yapacak olan Yürütme Kurulu Üyeleri: (Hasan Ehliz, Mehmet Ali Demir, Emine Işık, Sefa Baldırlı, Mahmut Demir, Celalettin Kayserilioğlu, İ. Hakkı Kılıçaslan) genel kurul tarafından seçildi.
Konsey üyelerinden gelen teklif ve öneri bulunmadığından dilek ve temenniler alınarak genel kurul sonlandırıldı.