Edirne’nin Keşan ilçesinde mahalle muhtarları, ilçedeki yoğun hava kirliliğine tepki olarak vatandaşlara maske dağıttı.

Marmara Bölgesi’nin havası en kirli yerleşim yeri olan Edirne’nin Keşan ilçesinde, merkez mahalle muhtarları insanların en kalabalık olduğu Tekel Meydanı’nda hava kirliliğine tepki amaçlı ağız maskesi dağıttı.

Tekel Meydanı’na kurdukları standta, vatandaşlara Keşan’ın havasının kirliliğinden bahseden muhtarlar, hem de doğalgaz kampanyasına davet etti. Etkinliğe, Keşan’ın merkezinde bulunan Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, Büyük Cami Mahallesi Muhtarı İlhami Coşkun, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Muammer Gizlen, İspat Cami Mahalle Muhtarı Mustafa Özkul, Paşayiğit Mahalle Muhtarı Ahmet Kaya, Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır ile Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar katıldı.

Son günlerde nefes alınmayacak sevide ciddi bir hava kirliliğinin olduğu Keşan’da, doğalgaz gelmesi için başlatılan ve elektrik abone sayısının yüzde 15’i olan 4 bin 500 kişinin 335 TL olan abone bağlantı bedelini, sürenin dolmasına 10 günü kala bin 178 kişinin yatırmasıyla, Keşan’ın doğalgaz umudu da azalmış oldu.

İŞLEK: GECE SAAT 19.00’DAN SONRA DIŞARI ÇIKAMIYORUZ

Yaptıkları tepkiyle ilgili bilgilendirmede bulunan Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, Keşan’ın havasının çok kirli olduğunu belirterek; "Keşan’daki kötü hava koşullarını protesto ediyoruz. Gece saat 19.00’dan sonra Keşan’da dışarıya çıkılmıyor. Komşu ziyaretleri bile yapamıyoruz. Eski arkadaşlıklarımızı özledik. Kötü hava koşullarından kurtulmak için vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz" dedi

SAĞLIK GİDERLERİMİZ HAVA KİRLİLİĞİNDEN DOLAYI DAHA DA ARTTI

İşlek, "Vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılığın haricinde devletimizin biraz daha bu konuya el atmasını istiyoruz. Daha duyarlı bir vaziyette bizlere destek çıkmalarını istiyoruz. Çünkü zehirleniyoruz. Sağlık giderlerimizin, hava kirliliğinden dolayı daha da arttığını öğreniyoruz. Keşan’daki halktan ve vatandaşlarımızdan bu olaya destek olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

İşlek ve beraberindeki muhtarlar daha sonra vatandaşlara "Doğalgaza destek istiyoruz. Havamız çok kirli. Maskelerinizi takmadan dışarı çıkmayın" diyerek; maskeleri dağıttı.

Etkinlik yaklaşık 1 saat sürerken, vatandaşlara 2 bin adet maske dağıtıldığı bildirildi.