SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden kişilerden kesilen sosyal güvenlik destek primlerinin kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Suşehri Esnaf Odası Başkanı Kemal Karakaya'yı ziyaret eden Köksal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hükümetin esnaflar için çıkarttığı yeni yasalar hakkında bilgi verdi.

Çalışmaya devam eden emekli esnaflara sosyal Güvenlik destek primi kesintisi uygulandığını anımsatan Köksal, haksız olan bu uygulamanın kaldırılmasının esnafları mutlu ettiğini ifade ederek, "Başbakanımız bunun kaldırılacağının müjdesini seçimlerden önce vermişti, şimdi ise kaldırıldı. Sosyal güvenlik primi adı altında kesilen bu kesintiler artık nisan maaşlarından kesilmeyecek ve tarihe karışacak. Bu uygulamadan dolayı hükümetimize teşekkür ediyorum” dedi.

Esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi uygulaması çıktığını da hatırlatan Köksal, şunları kaydetti:

"Esnaf ve sanatkarlar olarak bu kredi bizleri sevindirdi. Ama bir takım eksikleri var. Hem birlik hem de konfederasyon olarak ilgili bakanlıklarımızla bu eksiklikler ve sorunlar görüşülüyor. Kredi borcu olup ta bu krediden faydalanamayan esnaflarımzın da bu krediden faydalanması için görüşmeler devam ediyor. Çünkü 30 bin lira faizsiz kredinin esnaf ve sanatkarlarımıza faydalı olacağını düşünüyoruz."

Basit usul vergi mükellefleriyle ilgili de bir takım çalışmalar yapıldığını dile getiren Köksal, "Basit usulde vergi mükellefi olan esnaf ve sanatkarımızın 8 bin liranın altında olan kazancı vergiden muaf olacaktır. Basit usulde vergi mükelleflerimizin yüzde 90'ının kazançları 8 bin liranın altındadır. Bu konuyla ilgili çalışmada inşallah 2017 yılında yürürlüğe girecektir" diye konuştu.