Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Ali İhsan Kaymakçı, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan kalan materyalleri Genel Kurmay Atase Daire Başkanlığı müzesine bağışladı.

Denizlili Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Ali İhsan Kaymakçı, Kıbrıs Barış Harekatı’nda üstün başarılar gösterdi. Barış harekatında siperlerde savaşan Kaymakçı, harekattan birçok savaş materyalini de hatıra olarak yanına aldı. Kaymakçı, üzerinde bir tepeyi ele geçiren tüm askerlerin ismi bulunan Yunan bayrağı, mermiler, bölgeye ait metal paralar gibi birçok materyali yıllarca sakladı. Geçen yılların ardından bu materyalleri Genelkurmay’a vermek isteyen Ali İhsan Kaymakçı, Denizli Muharip Gaziler Derneği vasıtasıyla 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun ile irtibata geçerek, evinde bulunan savaş materyallerini Genelkurmay Atase Daire Başkanlığına bağışladı.

Konuyla ilgili Denizli Muharip Gaziler Derneği’nde düzenlenen toplantıya 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar, bağışta bulunan Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Ali İhsan Kaymakçı ve eşi ile çok sayıda gazi katıldı.

Etkinlikte konuşan 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, "Denizli’de gerçek vatan, millet ve bayrak sevgisini görmeniz mümkün. Herkes burada ülkesine çok bağlı. Kıbrıs gazisi olan emekli astsubay Ali İhsan Kaymakçı, bizim için gerçekten önemli bir şey gerçekleştirdi. Elinde bulunan savaşla ilgili tüm her şeyi Genelkurmay’a bağışladı. İçinde gerçekten de tarihi nitelikte materyaller var. Biz bunun için çok teşekkür ediyoruz. Herkese de çağrıda bulunuyoruz. Ellerinde ya da tanıdıkları insanlarda savaşlardan kalma materyaller varsa bunları bizlere ulaştırsınlar. Bunlar en güzel yerlerde en iyi şekilde sergilenecektir. Ben bu konuda hassasiyet gösteren Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Ali İhsan Kaymakçı’ya teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Kıbrıs Gazisine teşekkür belgesi takdim etti.