ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen ve Genel Sekreter Hasan Toprak ile görüştü.

Özgen, Kılıçdaroğlu'nun genel merkezdeki makamında gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulundu. 

4688 Saylı Yasa kapsamında kamu çalışanlarının 2016-2017 toplu sözleşme görüşmelerinin 1 Ağustos’ta başlaması gerektiğini belirten Özgen, ancak hükumet tartışmalarının devam ettiği süreçte, görüşmelerin Eylül ya da Ekim ayına ertelenmesi talepleri olduğunu söyledi. 

Ortada bir belirsizlik olduğunu değerlendiren Özgen, "Hükumet yok. Kısa vadede kurulan hükumetin de kamu çalışanlarının haklarını ne oranda kapsayacağı belirsizliği var. O nedenle bu talebimizi Sayın Kılıçdaroğlu'na ilettik" değerlendirmesinde bulundu. 

Hükumet ile Memur-Sen'in yaptığı bir önceki toplu sözleşmede, kamu emekçilerinin enflasyon oranının altında bir ücrete mahkum edildiğini öne süren Özgen, "Geriye dönük, 2014 enflasyon farklarımızın da bu dönemde hemen verilmesine dönük bir tutum geliştirmeleri talebinde bulunduk. Ayrıca, 4688 Sayılı Yasa'yla ilgili de bazı düzenlemelerin yapılmasını istedik" dedi.

KESK Genel Başkanı Özgen, Kılıçdaroğlu'nun Ağustos ayında başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinin Eylül-Ekim'e ertelenmesi talebini olumlu bulduğunu aktardı, "Sayın Kılıçdaroğlu, mevcut 4688 Sayılı Yasa'nın da ILO normları ve AİHM karalarına denk düşen bir yasa olmadığını, kamu çalışanlarının talebine denk düşecek yasa düzenleme sürecine müdahil olacaklarını da ifade etti" diye konuştu.

Lami Özgen, bayramdan sonra konuyla ilgili siyasi partileri de ziyaret edeceklerini bildirdi.

Görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve İzmir Milletvekili Musa Çam da yer aldı.