Adıyaman’ın Kahta ilçesinde kilometrelerce uzayıp giden traktör kuyruğu görenleri şaşırtıyor.

Kahta ilçesi sanayi sitesi yolunda birbiri ardına sıralanmış yüzlerce traktör günlerdir muayene için sıra bekliyor. Kahta ilçesine haftada iki gün gelen gezici araç muayene istasyonunda traktörlerinin muayenesini yaptırmak isteyen çiftçilerin traktörleri uzun kuyruk oluşturdu.

Kahta’nın dışında Samsat, Sincik, Gerger ilçeleri ve köylerinden gelen çiftçiler traktörlerini muayene ettirmek için bekliyor. Uzun kuyruk olması nedeniyle traktörünü bırakıp giden ve bir sonraki gün gelen traktör sahipleri çektikleri bu çileye çözüm bulunmasını istiyor. Mağdur edildiklerini ifade eden çiftçi Osman Erdem, yaklaşık 10 gündür traktörü getirip sıraya koyduğunu belirterek "Ama hala sıra gelmedi. Çiftçilikle uğraşıyoruz. Bizim şimdi tarlada olmamız gerekirken buradayız. Araç muayene istasyonunun haftada iki gün hizmet veriyor olması, hizmetten çok bir eziyete dönüşüyor” dedi.

Yaklaşık iki haftadır sıra beklediğini belirten çiftçi Ramazan Saray ise, "Traktörümü muayene etmek için 14 gün önce sıra aldım ve halen sıra beklemekteyim. Köyde yapılacak işlerim var. Bizim geçim kaynağımız tarım ve hayvancılıktır. Burada olduğumuz zaman işlerimizden oluyoruz. Araçların başında bir bekçi yok, kendimiz araçlarımızın başında beklemek zorunda kalıyoruz. Evde çocuklarımızla ilgilenemiyoruz. Talebi karşılayabilecek tam donanımlı kalıcı bir araç muayene istasyonu istiyoruz. Aracımızı muayene etmek için burada günlerce beklemek istemiyoruz” diye konuştu.

Kahta’ya haftanın sadece iki günü gelen geçici araç muayene istasyonunun artan talep karşısında yetersiz olduğunu belirten Kahta Şoförler Odası Başkanı Mustafa Turanlı, geçici araç istasyonunun Kahta Küçük Sanayi Sitesinin hemen girişine kurulmasının olası kazalara davetiye çıkardığını belirtti.

Turanlı, Kahta’da haftada iki gün hizmet veren gezici araç muayene istasyonuna Samsat, Gerger, Sincik ve çevre köylerin de bulunan araçlarında Kahta’da muayene getirmesiyle araç muayene istasyonu yetersiz kaldığını belirterek şunları söyledi: "Yaklaşık 80 bin nüfusu olan Kahta ilçesiyle beraber çevredeki ilçe ve köylerin araçları için, haftada iki gün Kahta’ya gelen gezici araç muayene istasyonu yetersiz kalıyor. Araçlarını muayene ettirmek isteyen vatandaşlar, Kahta ile beraber çevredeki ilçe ve köylerden gelen vatandaşların araçları da eklenince talep artıyor. Artan talep ile beraber sorunlar çıkıyor. Aracını muayene etmek isteyen araç sahipleri sıra almak için günler öncesinden aracını araç muayene istasyonuna park edip aracının başında bekliyor. Bazen haftalarca sıra gelmeyince, araç sahipleri arasında sıra tartışmaları çıkıyor. Tatsız olayların yaşanmaması, çiftçi, esnaf ve diğer şoförlerimizin mağdur edilmemesi için Kahta’ya acilen kalıcı bir araç muayene istasyonu kurulması lazım."