ESKİŞEHİR (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Eskişehir'de 22 yaşındaki Tuğba Ergen'in sosyal paylaşım sitesinden başlattığı ve "Haydi Bizi Gönülden Destekle" adını verdiği kampanyada toplanan oyuncak ve giysi gibi eşyalar, mutlu olmaları için yetiştirme yurdu ile hastanelerdeki çocuklara dağıtılıyor.

Kentte muhasebecilik yapan Ergen, AA muhabirine, 3-4 yıldır kimsesiz ve hasta çocuklarla ilgilendiğini, onların yanında olmaya çalıştığını söyledi.

Bu çocuklarla ilgilenmenin kendisine büyük mutluluk verdiğini anlatan Ergen, bunu tek başına yaşamak yerine genele yaymak istediğini bildirdi.

İlk olarak yetiştirme yurdunda kalan, tümörü bulunan bir çocuğa yardım ettiğini dile getiren Ergen, ardından sosyal medyadan "Haydi Bizi Gönülden Destekle" ismiyle kampanya düzenlemeye karar verdiğini belirtti.

Kampanyanın büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Ergen, "Çok destek almaya başladım ve kısa sürede bir ekip haline geldik" dedi.

- "Para değil ilgi istiyoruz"

Yardımseverlerin Türkiye'nin dört bir yanından çocuklar için oyuncak, şapka, ayakkabı, giysi, kalem, kitap gibi eşyalar gönderdiğini ifade eden Ergen, şöyle konuştu:

"Gönderilen eşyaları hediye paketi yapıyoruz, içine güzel notlar yazıyoruz, ilkokullardan gelen mektupları koyuyoruz. Gelip yardım eden kişi sayısı çok fazla. Sadece üniversiteden 150 kişi ders kapsamında bize yardımcı oluyor. Dışarıdan ciddi destek var. Sosyal medya üzerinden, farklı şehirlerden, farklı meslek gruplarından bize ulaşan çok fazla insan var. Genel olarak haberleşme ve iletişimi sosyal medyadan sağlıyoruz. Tepebaşı Belediyesinin de desteğini aldık. Çocuklara umut olmak istiyoruz. Kampanyamızda yardımseverlerden genel olarak çocukların ihtiyacı olan eşyalar istiyoruz. Kesinlikle para kabul etmiyoruz. İnsanlardan para değil ilgi istiyoruz."

Ergen, yardım ulaştırdıkları çocukların yüzündeki sevinci görünce mutlu olduklarını söyledi.

- Çocuklar için palyaço oluyorlar

Yardım grubundan Anadolu Üniversitesi öğrencisi Dilek Yıldırım ise kampanyaya daha fazla ilgi beklediklerini dile getirdi.

Faydalı işler yapmayı istediğini ve yardım etmeyi sevdiğini belirten Yıldırım, "Çocukların mutlu olmasını ve gülmesini istiyoruz, çünkü onlar geleceğimiz. Çok fazla ilgi ve hediyeye ihtiyacımız var çünkü onlar sokaklara çıkamıyor. Palyaço göremiyorlar mesela. Bizler, onlar mutlu olsun diye palyaço kılığında hastaneye gidiyoruz" dedi.