Adana’da dalış yaparken kayalıklara çarparak ayağı kırılan bir kişi, annesiyle birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Parkı’nda düzenlenen çelenk törenine katıldı. Gencin annesi ise "Çok üzgünüm keşke yanımızda olsaydı" diyerek gözyaşı döktü.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yıldönümünde düzenlenen etkinliklerle anıldı. Adana’da da Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni yapıldı. Adana Valisi Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri anıt önüne çelenk koydu.

SAAT 09.05’TE HAYAT DURDU

Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te siren sesleriyle birlikte Adana’da hayat durdu. Yoldan geçen otomobil sürücüleri araçlarını durdururken yayalar da saygı duruşuna geçti. Tekerlekli sandalyede bulunan iki vatandaş da saygı duruşuna geçti. Bazı vatandaşlar ise evlerinin balkonunda saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından alanı dolduran yüzlerce vatandaş hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.

KIRIK AYAKLA SAYGI DURUŞU

15 yaşındaki Erinç Altun ise günler öncesinden Atatürk Parkı’ndaki törene katılmak için plan yaptı. Ancak cumartesi günü Mersin’in Yaprakkoyu’nda dalış yaparken kayalıklara çarptığı için ayağını kırdı. Ayağı alçıya alınan Altun, buna rağmen annesi Feride Altun (46) ile birlikte seke seke tören alanına geldi. Altun’un annesiyle birlikte Ata’ya saygı duruşunda bulunduktan sonra alandan seke seke annesinin yardımıyla ayrıldı. Anne Altun ise bu sırada gözyaşlarına boğuldu. Feride Altun, "Atamı kaybetmenin üzüntüsüyle çok yoğun duygular yaşadım. Çok üzgünüm keşke yanımızda olsaydı. Çocuğum da ayağı kırık ona rağmen geldi, çünkü hep bu anı bekliyordu, planlıyordu" dedi.

Erinç Altun ise, "Yani öyle söyleyecek çok bir şey yok. Herkesin yaşadığı malum duygular ama, gerçekten üzgünüz. Dalış yaparken ayağımı kırdım. Bugünü bekledim, gelmeyi planlıyordum. Ayağım kırılmasına rağmen geldim" diye konuştu.