KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de bir termik santralde çalıştıkları sırada zehirlenerek tedavi altına alınan işçi sayısı 83'e ulaştı.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Yüksek İhtisas Hastanesi'nde işçileri ziyaret ederek, hastane yöneticisi ve iş yeri görevlilerinden bilgi aldı.

Kolat, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçilerin baş ağrısı, boğaz yanması, mide bulantısı gibi şikayetlerle hastaneye geldiğini söyledi.

Şu ana kadar hastanede tedavi altına alınan işçi sayısının 83 olduğunu vurgulayan Kolat, şunları kaydetti:

"Allah'tan ciddi bir durum yok. Hepsini tek tek gezerek geçmiş olsun dileklerinde bulundum. İşçilerimizin hastanemizde gerekli tedavileri devam ediyor. İş yeriyle de ilgili gerekli incelemeleri başlattık. Gaz ölçümleri yapıldı. Normal seviyede gözüküyor. Olayın adli boyutu derinlemesine devam ediyor. AFAD ekipleri gerekli incelemeleri hem iş yerlerinde hem de işçilerimizin elbiselerinde gerekli incelemeler yapılıyor. Ona göre de sorumlu bir durum varsa gereği de yapılacak."

Kırıkkale'nin Hacılar beldesinde faaliyet gösteren özel bir termik santralde çalışan 31 işçi, mide bulantısı, kusma, göz ve boğaz yanması şikayetleriyle Yüksek İhtisas Hastanesi'ne başvurmuştu.