KIRIKKALE (AA) - Yasa dışı dinlemelerle ilgili Kırıkkale Emniyet Müdürlüğündeki Paralel Devlet Yapılanması iddialarına yönelik soruşturma kapsamında biri meslekten ihraç edilen 7 emniyet mensubu hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'nde istihbarat şube müdürü olarak görev yapan ve meslekten ihraç edilen Olcay Kürklü'nün aralarında bulunduğu 4 polis ile bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Makina Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Yenal ve Barut Fabrikası Müdürü Berna Doğru, sanıkları tanımadıklarını ve şikayetçi olmadıklarını beyan etti.

Diğer müşteki avukatları ise sanıkların tutuklu olarak yargılanmalarını talep etti.

Mağdur ve müştekileri usulsüz dinlediği iddia edilen sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, bu aşamada sanıkların tutuklama ve beraat taleplerinin reddine, daha önceki celselere katılmayan MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer'in bir sonraki celseye de katılmadığı takdirde zorla getirilme hususunun değerlendirilmesine ve duruşmanın 26 Kasım'a ertelenmesine karar verdi.

Sanıklar hakkında Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, o dönem MHP Kırıkkale 1. sıra milletvekili adayı ve eski İl Başkanı olan Seyit Ahmet Göçer ile bazı emniyet personelini usulsüz dinledikleri iddiasıyla "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlamalarıyla dava açılmıştı.