KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, 1997 yılında yapılan ve 19 yıldır valilik olarak hizmet veren binayı boşalttıklarını ve yeni hükumet konağına taşınacaklarını söyledi.

Valilik toplantı salonunda son kez gazetecilerle bir araya gelen Vali Kolat, yeni hükumet konağının tamamlandığını ve kurumların taşıma işleminin gerçekleştiğini ifade etti.

Kolat, Kırıkkale’nin 1920’li yıllarda Kırık köyü olduğunu, 1941’li yıllarda belediye, 21 Haziran 1989’da da vilayet olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İlk valimiz 1989 yılında göreve başlıyor. Ben de Kırıkkale’nin 7. valisi olarak görev yapıyorum. Bu ek bina 1997 yılında yapılarak şehrin hizmetine açıldı. Bu yıllara geldiğimizde de yetersiz olduğu anlaşılarak, devletimiz tarafından yeni bina yaptırılma kararı alındı. Binamız tamamlandı. Bütün kurumlarımız yeni binaya taşındı. Pazartesi günü inşallah orada görev yapmaya başlayacağız. Gemiyi en son kaptan terk eder. Bizlerde bütün kurumlarımızı gönderdikten sonra bu binaya veda edeceğiz. Pazartesi günüde inşallah orada beraberce topluca bir açılış yaparız. Bayrağı göndere çeker, dualar ederiz. Esas açılışla ilgili daha sonra bir program yapılacak. Bu konuda bugüne kadar emeği geçen ve burada hizmet eden bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum."