KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Nur Camisi ve Külliyesi'nin de aralarında yer aldığı 5 camide 13 kişi, itikafa girdi.

Günlerini camilerde ibadet ederek geçiren vatandaşlar, zorunlu haller dışında dışarı çıkmayarak, İl Müftülüğünce kendilerine tahsis edilen odalarda iftar ve sahur yapıyor.

İl Müftüsü Bekir Gerek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itikafın, camilerde Allah'a misafir olunan önemli ibadetlerden biri olduğunu söyledi.

Kentte, 13 vatandaşın 5 camide ramazan ayının son gününe kadar vakitlerini gece gündüz ibadetle geçireceklerini belirten Gerek, şöyle konuştu:

"Peygamber efendimiz ramazan ayında itikafa girmiş ve ümmetini de bu itikafa girme konusunda teşvik etmiştir. İtikaf güçlü bir sünnettir. İtikafa beş vakit cemaatle namaz kılınan camilerde girilir. İtikafa girenler, dış dünyayla bağlantısını keser ve sadece zamanını Allah'a tahsis etmiş olur. Bu esnada Kur'an-ı Kerim ile nafile ibadetlerle, nefis muhasebesiyle zamanını değerlendirmeye çalışır. İtikaf ibadetini yapanlar, Kadir Gecesi'ni hem bulma hem de en iyi şekilde değerlendirme fırsatı yakalıyorlar."

İtikafa girenlerin her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını anlatan Gerek, önceki yıllara göre daha ciddi ve şuurlu bir şekilde itikaf sünnetini yerine getirmek isteyenlerin olduğunu dile getirdi.

Gerek, "İtikaf sünneti özellikle günümüz modern dünyasında, telefonların susmadığı, insanların meşguliyetinin arttığı ve ibadetlere yeteri kadar kendisini veremediği günümüzde çok büyük önem arz etmektedir. En az bir hafta, 10 gün süreyle Müslümanların itikafa girmek suretiyle dünyanın meşgalelerinden tamamen uzaklaşarak bütün bir kalbiyle, cismiyle Allah'a yönelmesi ve iltica etmesi gerekir" diye konuştu.