KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, kentte ilk 10 dakikada vakaya ulaşma oranının Avrupa ve Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 98 olarak gerçekleştiğini söyledi. 

Mustafa Uzun, Otogar'da düzenlenen törende, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile 15 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu, 23 tam donanımlı ambulans ve 270 deneyimli personelle kentte hizmet verdiklerini söyledi.

Amaçlarının acil sağlık hizmetini kaliteli, etkili, özverili ve en hızlı şekilde vatandaşa ulaştırmak olduğunu vurgulayan Uzun, "Dünya Sağlık Örgütü Acil Sağlık Hizmetleri Gelişmişlik Kriterleri arasında şehir içi vakaya ilk 10 dakikada ulaşma oranını baz almıştır. Kentte ilk 10 dakikada vakaya ulaşma oranımız Avrupa ve Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 98 olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca ekiplerimiz 2013 yılında toplam 21 bin 500 vakaya müdahale etmiştir. Bugün açılışını yapacağımız istasyon 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılışı yapıldı, 2 motorize ambulans ile bir tam donanımlı ambulans hizmete sunuldu.

Açılışa Vali Ali Kolat, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Oğuz Cesur da katıldı.