KIRIKKALE (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, önceki gün etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle tarım alanlarında ilk incelemelere göre yüzde 30 ila 80 zarar tespit ettiklerini bildirdi.

Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Keskin ilçesine bağlı Göçbeyli, Büyükceceli, Hacıömersolaklısı, Takazlı, Çamurabatmaz, Barakobası, Karakeçili ilçesine bağlı Sülübük ile Bahşılı ilçesine bağlı Karaahmetli ve Sarıkayalar köylerinde aşırı sağanak ve dolu yağışı sebebiyle hububat, ayçiçeği, şeker pancarı, nohut, bağ alanları ve sebze ekili alanlarda zarar  meydana geldiğini ifade etti. 

Merkez ve 8 ilçede 4 bin 302 çiftçinin 121 bin dekar ekili alanında hasar oluştuğunu belirten Kırbaş, şunları kaydetti:

"Yapılan ilk incelemelere göre yaklaşık yüzde 30 ila 80 zarar tespit ettik. Kesin sonuçlar hasar tespit çalışmalarının bitirilmesiyle anlaşılacak. 10 Nisan tarihinde yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre mağdur çiftçilerin banka borçlarının bir yıl ertelenmesi hakkından yararlanabilmeleri için ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekiyor. Üreticilerimizin afetlere karşı yüzde 50 devlet destekli tarım sigortasından yararlanmaları ve ürünlerini sigortalatmaları kendi menfaatlerine olacaktır."