KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Fen Lisesinde, Son Peygamber Platformu Kırıkkale İl Temsilciği tarafından "40 hadis" resim sergisi açıldı.

Son Peygamber Platformu İl Temsilcisi İbrahim Şerbetçioğlu, açılışta yaptığı konuşmada, kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle Hazreti Muhammed'in hadislerinin yeniden zinde tutulduğunu ve bu sayede toplumda bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Hazreti Muhammed'in hayatının toplumda her birey tarafından daha iyi anlaşılması ve örnek alınması gerektiğini vurgulayan Şerbetçioğlu, "Düzenlemiş olduğumuz sergi sayesinde öğrencilere Peygamber Efendimizin komşuluk ilişkilerinden namaza, selamlaşmadan güzel ahlaka kadar pek çok konuda insanlığa ışık tutan hadis-i şeriflerini daha anlaşılır ve yaşanır hale getirmek ve tablolar halindeki çeşitli çizgi teknikleri kullanılarak öğrencilere tanıtmayı amaçladık" diye konuştu.

Okul Müdürü Nusret Kılıç da Peygamberimizin hadislerinin çizgi yoluyla insanlara yeniden takdim edilmesiyle bir farkındalık oluşturulduğunu, öğrenci ve öğretmenlerin de sergiyi ilgiyle ziyaret ettiklerini belirtti.

Sergi, 2 gün açık kalacak.