KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesindeki Mesleki Eğitim Merkezi çıraklık öğrencileri "Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları Projesi" kapsamında Almanya’ya gidecek.

Mesleki Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Somunoğlu, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları ile Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Programı kapsamında hazırlanan "Saç ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları Projesi" ile öğrencilerin Almanya’ya gideceğini söyledi.

Bu proje ile öğrencilerin farklı kültürlerle yaşama ve çalışma becerilerinin gelişeceğini ifade eden Somunoğlu, şöyle konuştu:

"Projeyle güzellik ve saç bakım hizmetleri meslek alanında eğitim gören öğrencilerin, teorik eğitim ve iş başında yapacakları uygulamalı eğitimle bilgi ve becerilerini artırmak, yeni teknik bilgiler edinmelerini, uygulamalarda kullanılan teknolojik cihaz, malzeme ve ürünleri yerinde görmelerini, kazandıkları bilgi ve beceriyle daha kolay istihdam edilebilmelerini, iş verimliliklerinin arttırılmasını amaçlamaktayız. Öğrencilerimizin Avrupa’da yapacağı eğitim ve staj çalışmasıyla alanlarında mesleki bilgi görgü ve eksiklikleri giderilecektir. Farklı kültürlerin tanınması, Avrupa dillerinin öğrenilmesi, atölye ve laboratuvar ortamlarında eğitimin gözlemlenmesi ve ülkemize adaptasyonunun sağlanması, iş ortaklıklarının geliştirilmesi, projemizin amaçları arasındadır."

Somunoğlu, öğrencilerin bu proje kapsamında kendi alanlarında, AB ülkelerinde geçerli sertifikaya da sahip olacaklarını vurguladı.