KIRŞEHİR (AA) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Kırşehir'de iş gücü piyasasını araştırmak amacıyla 390 iş yerini ziyaret etti.

İŞKUR İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, yaptığı yazılı açıklamada, gelecekteki istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla iş gücü piyasa araştırması yapıldığı belirtti.

Bu kapsamda 10 ve daha fazla işçi çalıştıran 377 iş yeri ile 2 ve daha fazla işçi çalıştıran 13 iş yerinin ziyaret edildiğini bildiren Akyol, iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Çalışmanın sonuç raporuyla Kırşehir'in iş gücü piyasasının arz ve talep yönüyle ele alınacağını ifade eden Akyol, şu bilgileri verdi:

"Araştırma kapsamında iş yerlerinde anket uygulanarak, iş gücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan iş gücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, net istihdam artışı ve net istihdam azalışı olabilecek meslekler, temininde güçlük çekilen meslekler, eleman sayısı ve teminde güçlük çekme nedenleri, iş gücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler değerlendirilecek."