KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, il genelinde evde sağlık hizmeti kapsamında bin 100 hastanın ayağına gittiklerini söyledi.

Demirbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yatağa bağımlı hastaların evde yapılabilecek tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarını ev ortamında gerçekleştirdiklerini ifade ederek, 11 ayrı ekibin görev yaptığını belirtti.

Ekiplerden 7'sinin Halk Sağlığı Müdürlüğü, 4'ünün ise Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde hizmet verdiğini anlatan Demirbaş, tetkik, tedavi, pansuman, yara bakımı, sonda uygulamaları, fizik tedavi, rehabilitasyon ve hasta takibi gibi hizmetleri verdiklerini dile getirdi.

Demirbaş, "Bin 100'ün üzerinde aktif evde sağlık hizmeti alan hastamız var. 11 ayrı evde bakım hizmeti veren ekibimiz mevcut. 4 tanesi Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliğine, 7 tanesi Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı. Bizdekiler de her ilçemize bir ekip şeklinde görevlendirildi" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde nüfusun binde 2'sine evde sağlık hizmeti verme gibi bir hedefinin bulunduğuna vurgu yapan Demirbaş, bu oranın Kırşehir'de binde 4 olduğunu aktardı.

Demirbaş, Kırşehir'in yaşlanan bir nüfusu olduğuna dikkati çekerek, bu nedenle evde sağlık hizmeti alan hasta sayısının fazla olduğunu kaydetti.