KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya'nın, Kırşehir'e Gümrük Müdürlüğü kurulması için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfençi ile görüştüğü bildirildi.

Arslan'ın TBMM'deki bürosundan yapılan açıklamada, milletvekilleri Arslan ve Çetinkaya'nın Bakan Tüfenkçi ile görüşmelerinde Gümrük Müdürlüğü kurulması konusunda görüş birliğine vardıkları ifade edildi.

Gümrük Müdürlüğü'nün Kırşehir'i Türkiye'nin dışa açılan bir kapısı haline getireceği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkçi ile ikili temaslarını sürdüren vekillerimiz Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya Kırşehir'e Gümrük Müdürlüğü kurulması konusunda mutabakata vardılar. Gümrük Müdürlüğünün vereceği hizmetlerle özellikle çevre illerden vatandaşlarımızın Kırşehir'e gelmelerini sağlayacaktır. Gümrük Müdürlüğü, ihracat beyannamesinin kabul ve tescili ve dahilde işleme izinlerinin verilmesinden her türlü gümrük işlemleri ve gurbetçilerin araç süre uzatımlarına kadar bir çok hizmeti yerine getirecektir."

Açıklamada, Kırşehir'e Türk Halk Müziği Korusu kurulması konusunda milletvekilleri Çetinkaya ve Arslan'ın Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile görüştükleri ifade edilerek, bu kurumun kentte faaliyete geçmesi için çalışmalara başlandığı kaydedildi.