KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan kişinin dolandırmak istediği vatandaş, polisin dikkati sayesinde telefonla dolandırılmaktan kurtuldu.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, önleyici polislik görevi yaptığı bölgelerinde Fehmi G'nin telefonla uzun ve telaşlı bir şekilde konuşarak bankaya doğru ilerlediğini görünce harekete geçti.

Telefonla konuşan kişiyle iletişime geçen polisler, Fehmi G'nin dolandırıcıların ağına takıldığını anlayınca bilgilendirme yaptı. Fehmi G, telefonda kendisini Kırşehir Emniyet Müdürü olarak tanıtan kişinin, banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiğini, vereceği banka hesabına para yatırması halinde hesabını kurtarabileceğini söylediğini belirtti.

Hiçbir emniyet müdürünün bu şekilde bir telefon konuşması yapmayacağını ifade eden ekipler, Fehmi G'nin dolandırıcıların ağına düşmesine engel oldu. Polisler sayesinde dolandırılmaktan kurtulan Fehmi G, Ahi Polis Merkezine giderek telefonla kendisini dolandırmaya çalışan kişi hakkında şikayette bulundu.

Açıklamada, kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtarak para talebinde bulunanlara itibar edilmemesi gerektiği belirtilerek, bu tür olaylarla karşılaşanların telefonlarını kapatarak 155 Polis İmdat hattına bilgi vermesi istendi.