KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na" (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bilirkişiler üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığı ve tahkikatın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla Kırşehir Defterdarlığında görevli vergi müdürü A.Ö. hakkında soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 şirket ile bir dernek ve muhasebe bürosunda yapılan aramada el konulan evrak, belge ve bilgisayar kayıtlarının incelenmesi için çalışma başlattı.

Bilirkişilere baskı yapılmaya çalışıldığı ve soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği iddiası üzerine Başsavcılık, Kırşehir Defterdarlığında görevli vergi müdürü A.Ö. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 277'nci ve 285'inci maddeleri uyarınca soruşturma açtı.

Kırşehir Sulh Ceza Hakimliğinde ifadesi alınan zanlıyla ilgili adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. Başsavcılık, idari işlem için de Maliye Bakanlığına bilgilendirme yazısı gönderdi.

Kırşehir'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında 22 Şubat'ta 3 şirket ile bir dernek ve muhasebe bürosunda arama yapılmıştı.