KIRŞEHİR (AA) - Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Kırşehir'den gönderilen 11 proje başvurusundan 4'ünün kabul edildiği bildirildi.

Kırşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen EDES kapsamında Kırşehir'den kabul edilen 4 proje için protokol imzalandığı, bu projeler için 216 bin 425 lira kaynak ayrıldığı ifade edildi.

Proje ile yerel dinamikleri harekete geçirerek engellilik konusunda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonuna ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunulmasının hedeflendiği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan Objektiften Engelsiz Yansımalar Projesi için 62 bin 650 lira İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince hazırlanan TRSM Benim Evim projesi için 85 bin 125 lira , İlimiz Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan Eğitimin Devamlılığına Engel Yoktur Projesi için 38 bin lira ve Gözsüzde Görebilirim” Projesi için 30 bin 600 lira destek sağlanmıştır. İlimizin desteklenmeye uygun bulunan 4 projesi için toplam 216 bin 425 lira kaynak sağlanmış olup, Valiliğimiz ile ilgili kurumlar arasında protokol imzalanmıştır."