KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, kentin Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavlarındaki başarı seviyesinin artmaya devam ettiğini söyledi.

Şentürk, Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, kentin eğitimdeki başarısının gurur verici bir şekilde devam ettiğini belirtti. Eğitim kalitesinin ve sınavlardaki başarı seviyesinin her geçen sene daha da artırdığını vurgulayan Şentürk, şöyle konuştu:

"Kırşehir genelinde 2013-2014 TEOG 1. Dönem sınavına giren 3630 öğrenci ortalama 418,180 puan alırken, 2014-2015 TEOG 1. Dönem sınavına giren 3341 öğrenci, puan ortalamasını 17 puan artırarak 429,099'a çıkarmıştır. 2015-2016 TEOG 1. Dönem sınavına giren 3105 öğrencimiz ise, 446,321 puan ortalamasıyla başarı çıtasını daha da yükseltmiştir. Bu başarı, ilimizin eğitimdeki kalitesinin giderek arttığının göstergesidir."

Kırşehir'in eğitimdeki başarısının diğer illere de örnek olduğunu vurgulayan Şentürk, "Eğitim merkezi olan Kırşehir'de öğrencilerimizin başarılarıyla övünüyoruz. Biz yöneticiler de bu başarıların sürekli olması için ortak bir çalışma gayreti içerisindeyiz. Başarılarda emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ebeveynlere teşekkür ediyorum. Kırşehir'deki eğitim seviyesi gerilemiyor, söylenenlerin aksine giderek ileri seviyere çıkıyor. Sınavlarda alınan puanlarla, kendi puan rekorumuzu her sene geride bırakmışız" dedi.

Şentürk, küçümsenmeyecek bu başarının Kırşehir'e yetmeyeceğine işaret ederek, gelecek sınavlarda öğrencilerin daha iyi sonuçlar alacağına inandığını kaydetti.