ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Eğer ülkenize hizmet ediyorsanız, yolları bölüp hayatları birleştiriyorsanız, bu ülkeye vatandaşlık görevinizi bir nebze de olsun yapmış oluyorsunuz demektir" dedi. 

Yıldırım, Anadolu Hotels'de düzenlenen Kırşehirli Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayının son günlerine gelindiğini anımsatarak, yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nın herkese hayırlar getirmesini diledi. 

Dernekçiliğin zahmetli bir iş olduğunu, özellikle 1960'lı yıllarının sonunda "gurbet" kavramının yaşantıya girmesiyle memleketlerine dönen insanların bu faaliyetleri artırdığını anlatan Yıldırım, dernek çalışmalarıyla köylerin ve kasabaların eksikliklerinin giderilmeye çalışıldığını anımsattı.

Son 12 yıldır başlatılan çalışmalarla, özellikle KÖYDES Projesi'yle 11 milyar liranın üzerinde bir kaynağın kullanıldığını ve Türkiye'nin bütün köylerinin alt yapısının büyük oranda tamamlandığına dikkati çeken Yıldırım, Kırşehir'e yapılan yatırımlara ilişkin de bilgi verdi.

Kırşehir'de bölünmüş yol miktarının 5 kat artırıldığını ifade eden Yıldırım, cumhuriyetin her döneminde, her hükümetin ülkenin kalkınması için gayret gösterdiğini, bundan sonra da iş başına gelecek hükümetler ve yerel yönetimlerin aynı şekilde gayret edeceğini söyledi.

Türkiye'nin daha güzel hizmetler almasını temenni eden Yıldırım, "Eğer ülkenize hizmet ediyorsanız, yolları bölüp hayatları birleştiriyorsanız, bu ülkeye vatandaşlık görevinizi bir nebze de olsun yapmış oluyorsunuz demektir" diye konuştu.

- "Yaşadığımız bu coğrafyada olmaktan hepimiz çok şanslıyız"

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ise Ahi kültürü ile yoğrulmuş Anadolu insanının o ilk tohumlarının Kırşehir'de atıldığını ifade etti. 

Ramazanlarda Anadolu'nun tamamını, dünyanın hiçbir yerinde görülemeyecek kadar manevi bir iklimin sardığını söyleyen İpek, "Yaşadığımız bu coğrafyada olmaktan hepimiz çok şanslıyız. Yaşadığımız bu coğrafyayı, güçlü tutmak hepimizin görevidir. Dünyada ve çevremizde olan bitenleri düşündüğümüz zaman şu anki bulunduğumuz durum itibarıyla Türkiye'yi tökezletmeden, daha ileriye taşımak gibi çok önemli bir sorumluluğumuz var. Allah inşallah mahcup etmez" değerlendirmesinde bulundu.

Srebrenitsa Soykırımı'nın 20. yıldönümünde olunduğunu hatırlatan İpek, soykırıma ilişkin "Bugün birçok yerde, Türkiye'de de Srebrenitsa soykırımıyla ilgili programlar yapıldı. Srebrenitsa'da şehit olanları rahmetle anıyorum. Müslüman coğrafyasında yaşanan birçok acının dinmesi için de Türkiye'nin çok güçlü olması gerektiğini belirtiyorum" ifadelerini kullandı.

İftar programının sonunda Türk halkının gönlünde "Bozkırın Tezenesi" olarak yer edinen merhum Neşet Ertaş'ın hayatından ve türkülerinden oluşan bir film gösterimi de yapıldı.

Programda, federasyon yönetimi ve üyelerinin yanı sıra Sayıştaş Başkanı Recai Akyel, Kırşehir il protokolü, eski devlet bakanları, milletvekilleri, yargı mensupları, iş adamları ve siyasetçiler de yer aldı.