Ordu’da yoğun yağış sonrası sel sularıyla denize sürüklenen odunlar, vatandaşlar tarafından yakacak malzemesi olarak kullanılmak üzere toplandı.

Ordu genelinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış bazı vatandaşların yüzünü güldürdü. Yağış sonrası oluşan taşkın nedeniyle Karadeniz’e taşınan ağaç ve odun parçaları, ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından toplandı. Sel suları sebebiyle ırmağın taşıdığı odun ve kütükleri Karadeniz’in hırçın dalgalarını aldırış etmeden toplayan vatandaşlar kışlık odun ihtiyacını karşıladı. Dalgalara karşı odun toplayan bazı Ordulu vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kıyada odun toplayan bir vatandaş dalgalara kapılmaktan son anda kurtuldu.

"KIŞLIK ODUNUMUZU ÇIKARIYORUZ"

Denizdeki odun parçalarını toplayan bazı vatandaşlar, dalgalar arasında odun toplamanın tehlikeli ancak kışlık odun hazırlamak için gerekli olduğunu söylediler. Yağmur sularının getirdiği odunları görüp onları toplamaya başladığını dile getiren vatandaşlar, "Dalgalara karşı odun toplamak tehlikeli ama bu odunu parayla alsak ekonomik gücümüz yetmiyor. Bizde gelen odunları toplayıp kışa hazırlık yapıyoruz hemde denizdeki pisliği toplamış oluyoruz" dedi.