Hatay’ın Arsuz ilçesinde 3 yıl önce eşi tarafından öldürülen kızlarının organlarını bağışlayan aile, organlarla hayata tutunan kişilerin kendilerini arayıp sormamalarına sitem etti.

Arsuz ilçesinin Aşağı Kepirce köyünde 23 Mart 2011 tarihinde Meryem Yılmaz’ın boşanma talebine sinirlenen Serkan Yılmaz (26) önce eşini vurmuş ardından kendisini öldürmüştü. Hastanenin Yoğun Bakım Ünitesinde hayatını kaybeden Meryem Yılmaz’ın kalbi, karaciğeri ve böbrekleri ise ailesi tarafından Sağlık Bakanlığına bağışlanmıştı.

Bağışlanan organlarıyla 4 kişiye hayat veren Meryem Yılmaz’ın baba evine ziyarette bulunan sağlık personelleri, baba Cemil Korkmaz ile üvey anne Nilüfer Korkmaz’a teşekkür plaketi takdim etti. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla gerçekleşen ziyarette, Korkmaz ailesinin Türkiye’de binlerce organ bekleyen hasta için örnek teşkil etmesi gerektiğini kaydeden Organ Nakli Koordinatörü Tijen Korkmaz, bir gün herkesin organ bekleme sırasında olabileceğine dikkat çekti. Kızlarının organlarını bağışladıktan sonra kimsenin kendilerini arayıp sormadığını söyleyen Nilüfer Korkmaz, bu duruma tepki gösterdi. Korkmaz, “Biz bir şey istemiyoruz. İnsan bir arar ve sorar. Teşekkür eder. Kızımızın organları ile hayata tutunan kişiler bizimde bir parçamız. Sadece yaşadıklarını bilelim” dedi.

Korkmaz ailesinin kızları Meryem Yılmaz’ın organlarını bağışlayarak organ yetmezliğinden dolayı hayatlarını kaybetmek üzere olan 4 kişiye can verdiğini hatırlatan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Saydam ise, “Bağışlanan organlar ile hayata tutunan kişiler artık bu ailenin birer parçası oldular. Umarız ki bu kişiler en kısa sürede Korkmaz ailesi ile kucaklaşırlar” diye konuştu.

Kızının organlarının 4 kişiye hayat vermesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden baba Cemil Korkmaz da, bağışlanan organlarla hayata tutunan kişilerin kendilerini bulmasını istedi.