Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yapılması planlanan ‘Amonyak Depolama Tankı’ projesine tepki gösteren kalabalık grup eylem yaptı.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kurulu bulunan bir fabrika tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “Amonyak Depolama Tankı” projesine tepki gösteren vatandaşlar eylem düzenledi. Eyleme CHP Kocaeli İl Başkan yardımcısı Semra Başlak, CHP Körfez Belediyesi Meclis üyesi Engin Taşdemir, eski meclis üyeleri Ali Haymanalı, Mehmet Kaçar, Kocaeli Halkevleri üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yarımca Tren İstasyonu önünde toplanan protestocu grup ellerinde pankart ve dövizler eşliğinde, ‘Amonyak tankı istemiyoruz’ sloganları atarak fabrika önüne kadar yürüdü.

Fabrika önünde bir süre slogan atan kalabalık grup adına açıklama yapan CHPli eski meclis üyesi Mehmet Kaçar, “37 bin 500 metreküp, 25 bin ton, yani Kocaeli’yi bir anda haritadan silecek büyüklükte bir amonyak tankı inşa ediliyor. Bu tankın infilak etmesi halinde 30 kilometre mesafe tek bir canlı kalmayacaktır. Herhangi bir patlamada yaşanacak felaket tıpkı atom bombasının yarattığı bir felaket olacaktır” dedi. Konuşmasına devam eden Kaçar, “Tüm bu tehlikeler yetmedi, şimdi de 25 bin ton yeni bir amonyak tankı daha kentimizin göbeğine inşa ediliyor. Olası bir kaza sonucundaki amonyak sızıntısı rüzgarın yönüne göre en az bir buçuk kilometre mesafede yaşayanların akciğerleri anında iflas edecektir. Bu ülkeyi ve kenti yönetenler yol yakınken bu projeden vazgeçin. Milyonlarca insanın hayatını ve tüm yaşamı tehlikeye atmaya hiç kimsenin hakkı yok. Amonyak tankı ve diğer LPG tankları derhal kent dışına taşınmalıdır” dedi. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.