Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelindeki tüm 6. sınıf öğrencilerine tablet dağıtımı töreni, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile gerçekleşti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bire Bir Öğrenme Projesi kapsamında Kocaeli genelindeki tüm 6. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı. Bu yıl altıncı kez düzenlenen tablet bilgisayar dağıtım törenine; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ilçe belediye başkanları katıldı. Kocaeli’deki altıncı sınıf öğrencilerine 27 bin 109 tabletin dağıtıldığı tören ile birlikte, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin altı yıldır dağıttığı tablet bilgisayar sayısı 162 bine ulaştı.

Tablet dağıtım töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Bu yıl altıncısını ihya ediyoruz. Öğrencilerimize 2009 yılından itibaren bilgisayar ve tablet veriyoruz. Altıncı sınıftaki tüm öğrencilerimize tablet veriyoruz. Hepimiz dünyayı tanıyoruz. Artık dünya küçüldü küçük bir köy haline geldi. Ve dünyada en büyük güç bilgidir. Artık bu bilgiyi parmağımızın ucunda bulabiliyoruz. Bir tuşa bastığımız zaman her türlü bilgiyi hemen önümüze getirebiliyoruz. Bir kitabın sayfasından okuyabiliyoruz. Çağımız bilgi çağı, günümüz bilişim günü. Bilgiden ve bilişimden geri kalanlar dünyayı asla yakalayamazlar. Onurlu bir kişi olmak istiyorsak, güçlü bir kişi olmak istiyorsak, güçlü bir ulus olmak istiyorsak mutlaka bilgiyi yakalamalıyız. Anneler ve babalara tavsiyem çocuklarının bu teknolojiyi iyi yönde kullanmalarını sağlasınlar. Bizim çocuklarımızın Fransız, Alman çocuklarından bir eksiği yok. Biz bilgisayarın bağımlısı olmayalım. Bilgisayar bize bağlı olsun. Biz bilgisayara bağımlı olursak bir ilerleme kaydedemeyiz. Önemli olan bilgiyi iyi yönde kullanmaktır” dedi.

Kocaeli Valisi Güzeloğlu ise, “Türkiye bir büyük hedefi 2023’te dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olma yolunda gidiyor. Bu hedefi gerçekleştirebilmek için her gencimizin bilgi ile donanması, bu hedef için canla başla çalışması gerekir” şeklinde konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık da, “Öncelikle her bir yavrumuza tabletler hayırlı, uğurlu olsun. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza buradaki tüm çocuklar adına teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız sizlerin iyi yetişmeniz için hiçbir masraftan kaçınmadı ve şu ana kadar 162 bin tablet bilgisayarı size vererek geleceğiniz için en önemli adımı attı. İnsanlar kolay kolay fedakarlık yapamazlar. Hele ki eğitim alanında fedakarlık kolay kolay yapılmaz. En güzel yatırım geleceğe yatırımdır. Geleceğe yapılan yatırımların en güzeli de insana yapılan yatırımdır. Eğer insana yatırım yaparsanız ürünü belki biraz geç alınabilir. Ama en iyi mahsul insana yapılan yatırımdan alınan mahsuldür. İnsana yapılan yatırımların en iyisi de eğitim yatırımıdır” diye konuştu.

Çocukların alacağı eğitimin kalitesinin ülke geleceğini belirleyeceğini söyleyen Bakan Işık, “Sizlerin alacağı eğitim ülkemizin geleceğini garanti altına alacak. Bu açıdan biz hükümetlerimiz döneminde en büyük yatırımı eğitime yaptık. Bakın şu anda TBMM’de 13. AK Parti bütçesi görüşülüyor. Bu bütçenin de en önemli, en büyük kalemi eğitim. 13 yıldır verilen mücadelenin sonucunda Türkiye’de eğitimde çok önemli mesafeler aldık. Türkiye modern eğitim anlayışına 1862 yılında geçiyor. O zamandan 2002 yılına kadar Türkiye’de 325 bin derslik vardı. 2002’den bu yana bunlara 225 bin derslik eklendi. Artık o 50 kişilik 60 kişilik derslikler tarih oldu. Her şey siz sevgili yavrularımız için. Her şey sizin daha iyi eğitim almanız için” ifadelerini kullandı.

İzmit’te kapatılan Kuruçeşme C Tipi Cezaevi’ni de eğitime kazandıracaklarının müjdesini veren Işık, şöyle devam etti: “Bakın İzmit’te cezaevi kapatıldı. O cezaevini yıkacağız ve yine okul yapacağız. İzmit şehir merkezinde bulunan ve taşınması zorunlu olan kız meslek lisesi, İzmit Lisesi ve Gazi Lisesi’ni o cezaevinin yerine yapacağımız okullara taşıyacağız. Hem şehir merkezini hem de siz yavrularımızı rahatlatacağız. Şu anda Cumhuriyet tarihinin öğretmen açısından en iyi dönemini yaşıyoruz. 850 bin öğretmenimiz çocuklarımızı geleceğe hazırlıyor. Birleştirilmiş sınıfları her geçen gün azaltıyoruz. Yakında tamamen ortadan kaldıracağız. Artık bilgi çağındayız. Gençlerimiz bilgi çağına uygun yetişmeli. Bunun için de hükümet olarak Fatih Projesi’ni başlattık. Okullarımızda etkileşimli tahtalar olmasını, her okulumuzun internete bağlı olmasını ve her yavrumuzun elinde bir bilgisayar olmasını sağlamayı amaçladık. Önümüzdeki dönemde de 10 milyon 600 bin tableti dağıtacağız. Tabi burada Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve İbrahim Başkanımız hükümetten önce hareket etti ve Fatih Projesini hükümetten öne başlattı. Bu proje sizi ya geleceğe hazırlayacak ya da geleceğinizi çalacak. Eğer onu sadece bir oyun aracı olarak görürseniz, derslerinizi ihmal ederseniz, ödevlerinizi yapmazsanız, işte o zaman bu alet sizin geleceğinizi çalabilir. Ama aynı zamanda geleceğinizi size armağan da edebilir. Derslerinizi bu tablet üzerinden yapabilirsiniz, ödevlerinizi yapabilirsiniz. Hatta bunun üzerinden program yazabilirsiniz. Bilişim alanında kendinizi geliştirebilirsiniz. Türkiye’de şu an 100 bin kişi bilişim alanında istihdam ediliyor. Teknolojiyi kullanacağız ama teknolojinin esiri olmayacağız. Bakın Kocaeli’de Bilişim Vadisi’ni kuruyoruz. Orada çalışacak nitelikli mühendislere nitelikli bilişimcilere ihtiyacımız var. Eğer siz şimdiden hazırlanmaya başlarsanız, işiniz de şimdiden hazır.”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık konuşmasının ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte programa katılan her okuldan bir öğrenciye temsili olarak tabletlerini dağıttı. Program, oluşturulan özel alandan tüm öğrencilere tablet dağıtılması ile sona erdi.